Do vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA, ki ga letos že 17. leto zapored organiziramo v CNVOS, nas loči le še nekaj dni. Na celodnevnem dogodku, ki bo v četrtek, 13. septembra, od 10. do 18. ure, se bo v središču Ljubljane na stojnicah in s programom predstavilo več kot 130 nevladnih organizacij.

Stojnice bodo tudi letos razprostrte po Prešernovem trgu, Wolfovi ulici, Tromostovju in Stritarjevi ulici. Med 11. in 18. uro bodo Prešernov trg zavzeli pevci, plesalci, igralci in lutkarji, letošnja novost pa je program v kavarni Pritličje (Mestni trg 2), kjer bodo od 10.30 do 18.00 razna predavanja, okrogle mize in delavnice, namenjene širši javnosti.

»S Festivalom LUPA želimo čim večjemu številu ljudi pokazati, kako živo in pestro je pri nas nevladnikih, in kako pomembne so nevladne organizacije za vse nas. Pogosto namreč pozabimo, da nas nevladne organizacije spremljajo na vsakem koraku, od zibelke do groba. Pomagajo nam na področjih sociale, zdravstva, izobraževanja in okolja, ter bogatijo naše življenje na področju športa, kulture itd. Včasih slišimo, da nevladniki ljudjem grenimo življenja, vendar to počnemo z razlogom: to, da državo opozarjamo na nepravilnosti in pomanjkljivosti, je ena naših ključnih nalog.  Ker je naše delo tako pomembno, da si mnogi brez nas ne znajo predstavljati življenja, ljudje pogosto mislijo, da smo državni organi. Ljudem želimo predstaviti, kdo smo in kaj vse počnemo, saj bomo tako  lažje opravljali svoje delo, od katerega imamo koristi, predvsem pa lepše življenje, prav vsi,« je pred festivalom povedal Goran Forbici, direktor CNVOS.

Program smo objavili na naši spletni strani, pa tudi na Facebooku. Veseli bomo, če boste na dogodek povabili tudi svoje prijatelje, znance, sorodnike: tako prek dogodka na Facebooku kot seveda tudi v živo.