Nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu, imajo zaradi statusa delovanja v javnem interesu kar nekaj ugodnosti – prejmejo lahko donacije iz 0,5 % dohodnine, občine jim lahko v brezplačno uporabo dajo svoje prostore brez javnega razpisa, prednost imajo tudi pri javnih razpisih ... Prav tako večina predpisov v zadnjem času pogojuje ugodnosti za nevladne organizacije s statusom v javnem interesu, zato postaja ta status vse pomembnejši.

Kako pridobiti status v javnem interesu vam bo na enostaven in praktičen način predstavil Matej Verbajs, pravni svetovalec na CNVOS. Izvedeli boste, kaj posamezna ministrstva zahtevajo od nevladnih organizacij za pridobitev statusa, katere dokumente potrebujete, kakšne rezultate morate doseči ter kako podelitev statusa poteka v praksi.

Delavnica je namenjena društvom, zvezam društev, zavodom in ustanovam, ki želite pridobiti status v javnem interesu; in tudi tistim, ki takšen status že imate na enem področju, a ga želite pridobiti še na kakšnem drugem.

Kako pridobiti status v javnem interesu lahko na enostaven in praktičen način izveste v torek, 24. 9. 2019, od 16.00 do 18.30 na CNVOS. Če ste tudi vi zastrigli z ušesi kot tale mucek, se čim prej prijavite!

 

PRIJAVA? SEVEDA!