Nevladne organizacije, ki ste letni davčni obračun DDPO oddale po 31. marcu 2021 oziroma ga boste oddale do 30. aprila 2021, opozarjamo, da rok za plačilo marčevske akontacije poteče 10. maja 2021.

Vse organizacije, ki želite v letu 2021 spremeniti način ugotavljanja davčne osnove, lahko to storite do 30. aprila 2021.

S podaljšanjem roka za predložitev davčnih obračunov se je podaljšal tudi rok za oddajo obvestila o neizpolnjevanju pogojev za pomoč po #PKP. Če ste npr. uveljavljali ukrep delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo ali pa ste kot družbenik in poslovodja prejemali temeljni mesečni dohodek, zdaj pa ste ugotovili, da do te pomoči niste upravičeni, morate Furs o tem obvestiti do 30. aprila 2021.

15. aprila je začela veljati tudi sprememba Pravilnika o merilih sorazmernosti pri pogoju ugotavljanja znižanja prihodkov. Tako lahko zdaj upad prihodkov ugotavljate na več načinov, ne samo na podlagi primerjave prihodkov. Pri tem izberite način, ki je za vas najbolj smotrn oz. cenovno najbolj ugoden. Več o izračunu si lahko preberite tukaj.