Na zadnji okrogli mizi pred zaključnim dogodkom projekta Govoriš kohezijsko? Učenje se nadaljuje, ki ga organiziramo v sodelovanju z Radiem študent, se bomo pogovarjali o tem, kaj si predstavljamo, ko razmišljamo o idealni koheziji. Okrogla miza bo 10. junija ob 15.00 uri na Zoomu.

Ob tej priložnosti sporočamo, da sta znani zmagovalki zadnjega natečaja Ana Rebeka Kamšek na temo Mladi in kohezijska politika, ter Žana Radivo na temo Moja idealna kohezija 2021 - 2027. Obema zmagovalkama iskreno čestitamo!

Na zadnji okrogli mizi se nam bodo torej pridružili:

  • župan občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek,
  • Andrej Černelč, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli,
  • zmagovalka oz. zmagovalec esejističnega natečaja za mlade na to temo Žana Radivo.

Moderator okrogle mize bo Ivan Koruza z Radia Študent.

Z gosti, ki so na različne načine povezani s kohezijo, se bomo pogovarjali o tem, kaj je kohezija, kaj bi si oni želeli, da bi bila kohezija v Sloveniji, kako bi najraje videli prihodnost kohezijske politike, ter kako bi razdelili sredstva med pet prioritet: kateri bi namenili največ sredstev, kateri najmanj in zakaj, kakšni naj bi bili konkretni ukrepi/projekti, ki bi jih podprla ta sredstva in katero področje bi še moralo biti vključeno med prioritete.

Za udeležbo na dogodku se morate prijaviti. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Brezplačno vam lahko omogočimo tudi tolmačenje v slovenski znakovni jezik. Če potrebujete tolmača, nam to prosimo sporočite najkasneje do 7. junija 2021 do 12. ure, da bomo lahko za to pravočasno poskrbeli. Vsem udeležencem, ki bodo to želeli, bomo poslali tudi paket praktičnih promocijskih daril Govoriš kohezijsko.

PRIJAVA