Naša projektna svetovalka Veronika Vodlan bo v četrtek, 2. decembra, gostja v oddaji Svetovalni servis na Prvem programu Radia Slovenija. Med 8.05 in 8.30 bo z voditeljico Andrejo Čokl govorila o decembrski dobrodelnosti, pa tudi o zankah in pasteh, na katere moramo paziti tako nevladnice in nevladniki kot vsi ostali donatorji. 

Kaj moramo preveriti, preden nakažemo denar dobrodelni organizaciji – in kaj morajo pred zbiranjem sredstev preveriti dobrodelne organizacije, da se ne ponovi zgodba, na katero so pred kratkim opozorili v Humanitarčku?

Kaj moramo storiti, če bi radi sami organizirali zbiranje sredstev? Spomnimo se na primer primera Palčice Pomagalčice in zapleta, ki je nastal, ker društvo ni imelo statusa humanitarne organizacije.

Kako je z donacijami dohodnine, ki so od preteklega leta višje? Kdaj je skrajni rok za vložitev zahteve posameznika za namenitev dohodnine? Veronika Vodlan bo predstavila tudi našo posodobljeno aplikacijo enprocent, ki je odslej še bolj prijazna za uporabnike: tiskanje in pošiljanje obrazca lahko namreč prepustite nam.

Svetovalni servis je oddaja na Prvem programu Radia Slovenija, v kateri strokovnjaki z najrazličnejših področij odgovarjajo na vprašanja klicalk in klicateljev. Vprašanja za Veroniko lahko pošljete tudi vnaprej, in sicer na radioprvi@rtvslo.si Oddaja bo kasneje objavljena tudi kot podkast.