FURS je v januarju objavil vlogo za pomoč za nakup hitrih testov za samotestiranje, ki pa je prišla v poštev le za organizacije z zaposlenimi. Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 jasno določa, da so do pomoči upravičene vse organizacije, zato se na CNVOS-u s takšno vlogo nismo strinjali. FURS smo pozvali, naj omogoči oddajo vloge za pomoč vsem upravičencem. In pri tem uspeli.

Nevladne organizacije, ki nimate zaposlenih in se vam pri oddaji izjave [NF-HitriTesti] prikaže spodnje obvestilo, da obrazca ne morete oddati, morate najprej poklicati klicni center za davke poslovnih subjektov (08 200 1003) ali pisati na elektronski naslov gfu.register.fu@gov.si ter sporočiti davčno številko organizacije, za katero želite oddati obrazec [NF-HitriTesti].

Pozor, to velja le za organizacije, ki v eDavkih prejmete spodnje obvestilo.

Še vedno velja, da je treba za obdobje od 8. novembra 2021 do 31. januarja 2022 izjavo na FURS predložiti  do 15. februarja 2022. Za obdobje od 1. februarja 2022 do 28. februarja 2022 je rok za izjavo do 15. marca 2022.

Za posamezno obdobje je potrebno oddati ločeni izjavi.

Več o upravičencih, pogojih in višini pomoči si lahko preberete tukaj.