Razpisujemo postopek izbora ene predstavnice oziroma enega predstavnika nevladnih organizacij in ene namestnice oziroma namestnika v Odbor za spremljanje čezmejnega programa Interreg Slovenija - Avstrija 2021–2027. Rok za prijavo je 3. 6. 2022 do 15.00. Sodelujejo lahko nevladne organizacije, ki delujejo na področjih, ki jih pokriva EU program čezmejnega sodelovanja Slovenija - Avstrija (2. poglavje Interreg programa v prilogi).

V Odbor za spremljanje čezmejnega programa Interreg Slovenija-Avstrija 2021–2027 bo imenovan 1 predstavnik in 1 namestnik predstavnika nevladnih organizacij.

Splošni pogoji za  predstavnike v odborih so:

  • znanje angleškega jezika, priporočljivo je tudi znanje jezika čezmejnega partnerja;
  • znanje s področja evropskih strukturnih in čezmejnih programov;
  • strokovno znanje s področja, zaradi katerega je imenovan v Odbor za spremljanje glede na prioritetna področja programa.

Usmeritev pri izbiri predstavnikov bo tudi zagotavljanje enakosti spolov.

V skladu z načeli demokratičnega izbora bomo postopek izbora predstavnika izvedli ob smiselni uporabi Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij. Več informacij o postopku izborov predstavnikov NVO najdete tukaj.

 

Kako poteka postopek?

Postopek izbora predstavnikov poteka tako, da NVO najprej predlagajo svoje kandidate. Med njimi se poskuša s soglasjem vseh kandidatov izbrati najprimernejše. Če soglasja za imenovanje ni, se izvedejo volitve, v katerih lahko sodelujejo vse omenjene NVO, ki so za to vnaprej izkazale interes (se prijavile kot volivci oziroma, ki so predlagale svoje kandidate).

Upravičene organizacije za sodelovanje v postopku so nevladne organizacije, ki delujejo na (vsebinskem) področju, relevantnem za delo odbora (2. poglavje Interreg programa) in imajo sedež ali delujejo v regiji, ki jih pokriva odbor (pomurska, podravska, koroška, savinjska, zasavska, osrednjeslovenska, gorenjska in goriška regija).

Rokovnik za izvedbo postopka je sledeč:

  • 30. 5. 2022 – objava poziva za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev
  • 3. 6. 2022 do 15.00 – rok za oddajo prijav kandidatov in upravičencev
  • 6. 6. 2022 – rok za dopolnitev prijav
  • 7.  6. 2022 ob 11.30 – seja komisije za pregled prijav
  • 7. 6. 2022 – objava seznama upravičencev in kandidatov
  • 10. 6. 2022 ob 13.00 – javna predstavitev kandidatov in poskus imenovanja s soglasjem
  • 10. 6. 2022 – začetek volitev (pogojno)
  • 13. 6. 2022 do 15.00 – zaključek volitev (pogojno)
  • 13. 6. 2022 ob 15.30 – seja komisije za pregled glasovnic in izdaja sklepa o imenovanju (pogojno)

Na podlagi tretjega odstavka 3. člena Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij so zaradi potrebe po hitri izvedbi roki skrajšani. Seje komisije za pregled prijavnic, za pregled glasovnic in javna predstavitev se bodo odvile preko videokonference.

Vabimo vse zainteresirane NVO, da sodelujete v postopku izbora.

NVO, ki bo predlagala svojega kandidata, mora v prijavi obvezno napisati tudi krajšo predstavitev kandidata. Iz katere bodo izhajale izkušnje s področja dela predstavnika. Prijava mora vsebovati podpis zastopnika NVO in podpis kandidata, če se ga predlaga. V primeru pošiljanja prijave po elektronski pošti mora ta vsebovati faksimile podpisa ali skenirano podpisano prijavo.

Vodja postopka lahko kadarkoli zahteva dodatna pojasnila in dokazila o izpolnjevanju pogojev za upravičene organizacije in kandidate oziroma o referencah kandidata za predstavnika.

Prijavo za sodelovanje najdete na tej povezavi.

Prijave pošljite:

Ne glede na način ali datum pošiljanja mora prijava prispeti na enega od zgornjih naslovov najkasneje do 3. 6. 2022 do 15.00.

Za dodatne informacije o postopku izbora smo vam na voljo na telefonu 01/542 14 22 ali po elektronski pošti petra.cilensek@cnvos.si.

Vabimo vse zainteresirane nevladne organizacije, da sodelujete v postopku izbora.

 

PRIJAVA

 

Sklep o začetku postopka Poziv NVO

Priloga: Interreg Slovenija - Avstrija 2021–2027