Javni razpis za male in srednje projekte je namenjen organizacijam in projektom, ki branijo in promovirajo evropske vrednote in temeljne pravice. Te so zapisane v Listini temeljnih pravic EU. Listina določa vse osebne, državljanske, politične, ekonomske in socialne pravice, do katerih so upravičeni vsi ljudje v EU.

Za Slovenijo je na voljo 800.000 evrov, od tega za manjše organizacije s povprečnim prihodkom manjšim od 70.000 evrov v zadnjih treh letih 200.000 evrov, za organizacije s povprečnim prihodkom med 70.000 in 300.000 evri v zadnjih treh letih pa 600.000 evrov.

Rok za prijavo na razpis je 29. maj 2023 do 12. ure.

Ob finančni podpori za projekt bo izbranim organizacijam in njihovim partnerjem na voljo tudi obvezen program krepitve organizacij.  

Potencialnim prijaviteljem bo, kot je to že običajno, na voljo široka podpora.

Informativna delavnica o programu in posebej o tem razpisu bo v torek, 11. aprila, ob 10. uri na spletni platformi ZOOM. Rok za prijave na informativno delavnico se je iztekel 7. aprila.

Na podlagi izraženega interesa bomo razpis v živo predstavili v 6 slovenskih krajih, na voljo bo tudi svetovanje. Mobilne enote bodo potekale med 17. aprilom in 7. majem. Kraje, v katere bomo prišli, bomo izbrali glede na vaše prijave. Poskušali bomo izbrati kraje, ki pokrijejo dovolj veliko število zainteresiranih. Interes za mobilno enoto v vašem kraju lahko prijavite tukaj najkasneje do 16. 4. 2023.

Kratka vprašanja lahko postavite na podpora.cerv@cnvos.si ali 01 542 14 22, vsak dan med 10. in 12. uro, ob torkih in četrtkih pa med 10. in 14. uro. Na vprašanja odgovarjata Veronika Vodlan in Emilija Kastelic.

Na voljo bo tudi daljše individualno svetovanje, na katerega se lahko prijavite tukaj najkasneje do 10. 5. oz. do zapolnitve terminov, na voljo je namreč le približno 15 terminov.

 

IMPACT4VALUES je slovensko-hrvaški program krepitve nevladnih organizacij, ki s svojimi aktivnostmi promovirajo in ščitijo evropske vrednote. Program nudi finančno podporo in usposabljanja manjšim organizacijam, da bi lahko te bolje prispevale k zaščiti, promociji in dvigu ozaveščenosti o temeljnih pravicah in vrednotah EU. Program upravlja konzorcij, ki ga sestavljajo CNVOSSlagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice in Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost.