Do 31. marca 2021  morate oddati izjavo za povračilo nekritih fiksnih stroškov tiste NVO, ki želite uveljavljati državno pomoč za obdobje januar–marec 2021. Katere NVO lahko to pomoč uveljavljate, si preberite tukaj. Vlogo za izplačilo pomoči države morate vložiti na portalu eDavki pri Fursu v obliki izjave (obrazec NF-IzjavaNFS).

Tiste NVO, ki ste državno pomoč v obliki povračila nekritih fiksnih stroškov že pridobile in ste naknadno ugotovile, da ne izpolnjujete pogojev upravičenosti do povrnitve dela stroškov ali pa ste zahtevale previsok znesek pomoči, o tem obvestite Furs, in sicer najkasneje do 31. 3. 2021. Izjavo o vračilu prejetih upravičenj je mogoče oddati le elektronsko, in sicer prek eDavkov (obrazec NF-COVID19Vracilo). Gre za vračilo izplačil za obdobje oktober–december 2020.

Ustanovitelji zavodov, ki so hkrati tudi poslovodne osebe (direktorji), lahko še do 31. marca 2021 na Furs pošljete posebno izjavo za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka. V primeru, da izpolnjujete pogoje in takšne izjave še niste oddali, jo lahko do 31. marca za vse tri mesece skupaj oziroma le za mesec marec. Več o tem smo pisali tukaj in tukaj. Vlogo lahko vložite le prek eDavkov (obrazec NF-COVID19). Ne pozabite, za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka morate imeti poravnane vse zapadle davčne in nedavčne obveznosti na dan vložitve izjave. Ali jih imate, lahko preverite na kartici zavezanca v eDavkih (eKarticaO za davčne terjatve, eKarticaC za nedavčne terjatve).

Prav tako pa lahko ustanovitelji zavodov, ki so hkrati tudi poslovodne osebe (direktorji) do 31. marca 2021 na Furs oddate vlogo za delno povračilo izgubljenega dohodka. Vlogo je mogoče oddati le preko eDavkov (obrazec NF-Karantena). Če izpolnjujete pogoje in takšne vloge še niste oddali, jo lahko do 31. marca za vse tri mesece skupaj oziroma le za mesec marec.