Dober namen, ki je skupen vsem sodelujočim nevladnim organizacijam, podprite s simboličnim prispevkom (najmanj) 5 evrov in svojo srečo kar petkrat preizkusite v žrebu za okusno nagrado! Denar se zbira na računu ene od sodelujočih nevladnih organizacij in se na koncu akcije enakomerno razdeli med vseh pet organizacij.

Srečneži si bodo prste obliznili ob izvrstni večerji za dve osebi v eni izmed petih odličnih slovenskih restavracij! Chefi pravijo, da kuhajo še bolje, ko kuhajo za dober namen!

Kako sodelujem?

 • Preberi QR kodo, daruj in sodeluj:

Posameznik v nagradni igri sodeluje tako, da na transakcijski račun SI56 0201 2005 1014 593 (Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja) donira (najmanj) 5 evrov. Donacija mora biti izvedena med 22. majem 2023 in 28. majem 2023 do 23:59. Donira se lahko preko preko nakazila, kjer si lahko pomagate tudi a QR kodo, ki jo najdete zgoraj:  

Znesek: (najmanj) 5 Evrov
Namen: DONACIJA DOBRA VEČERJA
KODA NAMENA: CHAR
Referenca: SI 05-2023
Naziv: DRUŠTVO SOS TELEFON ZA ŽENSKE IN OTROKE – ŽRTVE NASILJA
Naslov: Zaloška cesta 57,
Kraj: 1000, Ljubljana
Država: Slovenija 
 
 • Pojdi na to objavo in v komentar napiši #Tadobravečerja

Za več obiščite našo Facebook objavo ali pa se o pravilih sodelovanja in drugih možnosti nakazovanja denarja pozanimajte tukaj.

Katere so letošnje dobrodelne restavracije?

 • Murskosoboški Bunker vas bo z odličnimi jedmi in izjemnim steampunk dizajnom popeljal v post-apokaliptičen svet. V tem svetu kraljujejo vrhunski gurmanski burgerji, rebrca, solatni krožniki in celo mexican in asian fusion. Kaj gre odlično s steampunkom? Odlična piva in cocktaili. Teh v Bunkerju ne manjka!
 • V Dvorcu Gregorčič, vas čaka izjemno kulinarično razvajanje chefa Roberta Gregoriča. Razvajale pa vas ne bodo le odlične jedi, temveč tudi odličen ambient. Dvorec domuje v prenovljeni Karlovškovi hiši nasproti cerkve sv. Marjete v središču Šmarjete na Dolenjskem, kjer sta zakonca Gregorič uredila butični hotel in wellness. V dvorcu si boste lahko prste obliznili ob skrbno pripravljenem štirihodnem meniju!
 • Pr'Pepet vas čaka razvajanje ob okusih hišnih specialitet, ki vas popeljejo v čas starih loških oštarij. Lastnika drzno spajata preprostost tradicije in živahnost sodobnih trendov, kjer prisegata na lokalno, sezonsko, sveže in domače. Trihodni meni bo spremljala tudi žlahtna kapljica vina ali kozarec piva. Navdušenja nad loško kuhinjo gotovo ne bo manjkalo!
 • V ljubljanski Restavraciji Strelec v vseh pogledih prisegajo na odličnost. V glavni vlogi so seveda mojstrovine chefa Igorja Jagodica, ki izzovejo tudi najbolj razvajene brbončice med vami. V stranski, a nič manj pomembni vlogi, pa je tu vrhunski ambient ljubljanskega gradu, kjer je pogled na Ljubljano nenapisana sestavina vsakega krožnika. Pethodni meni v ljubljanski mišelinki? Ja, to srečneža med vami čaka v Strelcu!
 • V Bistroju Štorja so pri gojenju tradicionalne kuharske zgodbe osredotočeni na nostalgijo in spoštovanje do klasičnega gostinstva. Različni inovativni pristopi chefa Marka Stankovića vas bodo popeljali po okusih notranjske, kjer se na krožnikih šibijo lokalne zgodbe, kot je izročilo Furmanstva ali poslanstvo domačih ribiških družin. Srečnež se bo po tako dobrem pethodnem meniju gotovo še kdaj vrnil v to izvrstno postojnsko restavracijo!

Katerim nevladnim organizacijam bomo pomagali?

 • V Društvu varnega zavetja Pomurja že dolgo uspešno izvajajo program Varna Hiša Pomurja. V 20-ih letih delovanja se je v hišo umaknilo že 300 žensk in 262 otrok, skupno 562 uporabnikov. Društvo si že dolgo želi urediti »zaprto teraso«. Za uporabnice in njihove otroke bi to pomenilo veliko olajšanje, saj morajo čevlje in velikokrat tudi otroške vozičke pospravljati v notranjost hiše, kar pa jim povzroča resne težave. Z zbranim denarjem bodo v varni hiši reševali prostorsko stisko. Pomagajmo jim!
 • Društvo življenje brez nasilja s sedežem v Novem mestu je nevladna organizacija, ki že od leta 1998 pomaga žrtvam nasilja v družini. Je edina nevladna organizacija, ki to počne na območju JV Slovenije. V času svojega delovanja so pomagali že več kot 800 osebam pri prekinitvi nasilja. Sedaj lahko mi pomagamo njim. Denar bodo namenili za svojo glavno dejavnost: žrtvam nasilja, ki se morajo umakniti iz domačega okolja in na novo zgraditi varno življenje.
 • Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja nudi osebam, ki doživljajo nasilje, pomoč na poti iz nasilja. Žrtve se lahko vedno zanesejo na telefonsko številko Društva in na drugi strani jih vedno poslušajo in jim pomagajo. Vašo donacijo bodo namenili za nakup slikarskih platen, akrilnih barv in drugih pripomočkov za otroke in mlade – žrtve nasilja, ki so pri njih v obravnavi in imajo ustvarjalni potencial. Ustvarjalna terapija mladim dobro dene in mi jim lahko pomagamo pri uresničitvi tega cilja!
 • V Društvu za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske, izvajajo tri programe: Varna hiša Gorenjske, Materinski dom Gorenjske in CIS – center za informiranje in svetovanje za žrtve nasilja na Gorenjskem.  Žrtvam nasilja nudijo varno namestitev, svetovanje in informiranje, podporo in pomoč pri aktivnem reševanju življenjske situacije. Vaše donacije bodo namenili za porabili za obnovo sob in nakup otroških koles. Pomagajmo jim!
 • V Društvo prijateljev mladine občin Postojna in Pivka PO-PI organizirajo različne dogodke in akcije za otroke in družine, sodelujejo v projektih krovne organizacije ZPMS in organizirajo humanitarne akcije. Lani marca so začeli izvajati projekt Spregovori s katerim so naslovili problem vrstniškega nasilja. Donacije bodo namenili nadaljevanju delavnic za preprečevanje nasilja po zaključku tega projekta!

Akcija traja od ponedeljka, 22. maja 2023 do nedelje, 28. maja 2023, do polnoči. Pravila in pogoji za sodelovanje so objavljeni tukaj.

Pri kontaktiranju in urejanju sodelovanja organizacij in restavracij so sodelovala regionalna stičišča nevladnih organizacij: LRF za Pomurje, Zavod Tri, Regijski NVO center – Regionalno stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije, Boreo, Regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije, Regionalno stičišče nevladnih organizacij Podravja.

Če vas o Ta dobri večerji zanima še kak podatek, ki ga ne najdete na www.vecerja.si, nam pišite na pr@cnvos.si ali pokličite na 01 542 14 22.

 

Projekt je sofinanciralo Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019–2023.